top of page

Stadsutveckling har i egen regi tagit fram Typhus Mälaräng och Typhus Villa Swan.

Malarang1-e1380021370682-785x442.jpg
Malarang3-455x310.jpg
Villa_Swan1-785x442.jpg
Villa_Swan2-455x310.jpg
Utvecklingsprojekt - Typhus Mälaräng

Stadsutveckling har i egen regi tagit fram Typhus Mälaräng. Vi har uppfört åtta hus i projektet Bredsandsängen strax utanför Enköping med närhet till Mälaren.

Mälaräng är en villa i två plan på fem rum och kök som finns i två storlekar, med en boyta på drygt 160 kvm samt 185 kvm. Huset finns med flera olika planlösningsalternativ för att tillgodose varierade behov, Arkitekturen är stram med traditionella material och färger. Vita putsade fasader, tak i aluzink och detaljer som staket i röd eller svart slamfärg ger ett modernt boende med god förankring i traditionell landsbygdsbebyggelse.

Till huset hör också flera komplementbyggnader med ett formspråk som knyter väl an till huvudbyggnaden. Garage med carport samt gäststuga har träfasader i röd eller svart slamfärg, vilket kontrasterar fint mot det vita putsade bostadshuset.

Fakta
Projektnamn: Typhus Mälaräng 160 och 185
Beskrivning: Framtagning av typhus med garage, carport och gäststuga
Beställare: Privatpersoner

Utvecklingsprojekt – Typhus Villa Swan

Stadsutveckling har i egen regi tagit fram Typhus Villa Swan. I projektet Bredsandsterrassen strax utanför Enköping med närhet till Mälaren har ett hus uppförts.

Villa Swan har fått namnet efter Swanbåtarna som är en vacker och välkänd båtmodell bland seglare. Byggnaden har skapats i modern arkitektur med ett starkt kubistiskt formspråk. Byggnaderna utförs i sten, ett material som motstår köld, vind, eld och fukt. Material och ett byggsystem som spar energi och miljö, som aldrig kan mögla och som ger jämnare och bättre inomhusklimat.

Villa Swan är en miljövänlig tidlös byggnad med stor valfrihet vad gäller utformning och tillval. Planlösningen är strikt och öppen, med generösa sällskapsytor på båda våningsplanen. Stora sammanhållna fönsterpartier och dubbel takhöjd i vardagsrummet skapar ljus och rymd.

Byggnaden på två plan utformas i två storlekar, 54 fot/160 kvm BOA och 64 fot/185 kvm BOA.

Som tillval finns garage/förråd på 33 kvm. Möjlighet finns också att i direkt anslutning på ett smakfullt och rumsbildande sätt koppla ett friliggande annex på 40 kvm som kontor eller gästhus samt bastu på 15 kvm. Till byggnaden finns även tillvalen trädäck och en miljövänligt uppvärmd pool.

Fakta
Projektnamn: Typhus Villa Swan 54 fot och 64 fot
Beskrivning: Framtagning av typhus med garage, carport och gäststuga
Beställare: Privatpersoner

bottom of page